MISHPATEAM- הצוות המשפטי שלך
חסמי הכניסה של מערכת בתי המשפט הקשיים והפתרונות / יגאל רוזנברג, עו״ד
מערכת בתי המשפט האזרחיים הינה מערכת ציבורית וככזו מטרתה לשרת את הציבור. הציבור שאותו מיועדת לשמש המערכת הינו ציבור המתדיינים, כלומר ציבור של אנשים שיש ביניהם מחלוקת בנושא שבו בתי המשפט מוסמכים להכריע.
על אף סגולותיה הרבות של מערכת בתי המשפט, גם היא כמו מערכות ציבוריות רבות, סובלת מלא מעט קשיים. במאמר זה נבחן קשיים אלה אך גם את הפתרונות האפשריים העומדים בפני הצדדים.
קשיי מערכת ב
טובת הילד מאפיינים והשלכות
מהותו של המוטיב "טובת הילד"/ הדר יהודה גבאי, טוען רבני
בעולמם של המשפט הערכאי וההלכה הרבנית, ישנם נידונים רבים ומגוונים, תחומי אב ותחומי תולדה. מעניינו של תחום הגירושין, נגזרים ונולדים תוצאות נדוניות שונות וצבעוניות, וישנו אחד מן העניינים הרגישים והכאובים ביותר המטילים אחריות גבוהה עד מאוד, נקודת התורפה בחיי הגירושין קרא עוד
חוק הלאום - עמדות משפטיות והרקע לחקיקתו / שרונית בן חמו, משפטנית
במאמר זה ברצוני לסקור את חוק יסוד: ישראל- מדינת הלאום של העם היהודי, או בשמו המקוצר ״חוק הלאום״, להבין את עמדותיו המשפטיות של החוק, הרקע ההסטורי של החוק ומה עמד לנגד עיני המחוקק בבואו לחוקק חוק זה. קרא עוד
When Cain slew his brother, God said to him, “The blood [plural in Hebrew ] of your brother cries out to Me from the ground” (Genesis 4:10). The Sages use this verse when admonishing witnesses in capital crimes, warning them that whereas in non-capital cases a man may pay monetary compensation. Read more
חובת הפקדת ייפוי כוח מתמשך
האם חובת הפקדת ייפוי כוח מתמשך תנאי ואין בלתו?/ צבי מונדשיין, עו״ד
סעיף 32יא (א) לחוק הכשרות המשפטית מתנה את כניסתו לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך, בהפקדתו אצל האפוטרופוס הכללי, וזה לשונו: "הממנה יפקיד את ייפוי הכוח המתמשך אצל האפוטרופוס הכללי ... הפקדת ייפוי הכוח היא תנאי מוקדם לכניסתו לתוקף של ייפוי הכוח". דברים נכוחים וברורים. האומנם כך? קרא עוד
לימודי משפטים – היכן לומדים ואיפה הכי כדאי ללמוד?
לימודי משפטים לתואר ראשון ניתן ללמוד באוניברסיטאות ובמכללות – לכל אחד ממוסדות אלה יתרונות וחסרונות.
לימודי תואר ראשון -
האוניברסיטאות:
המכללות:
למה אוניברסיטה ?
תואר מוערך יותר- בהרבה מקומות להתמחות ועבודה מעדיפים בוגרי אוניבסיטאות על פני מכללות.
הצלחה בבחינות הלשכה - באוניברסיטאות ישנם אחוזים גבוהים יותר מידי שנה, של סטודנטים אשר עוברים את בחינות לשכת עורכי הדין בהצלחה.
שכר לימוד – הוגן וסביר.
למה לא אוניברסיטה? מסגרת לימודים נוקשה, המתקיימת לרוב בבקרים ופחות מתאימה לאנשים עובדים כמו גם תנאי הקבלה גבוהים ואינם מתאימים לכל אחד.
למה מכללה?
מסגרת לימודים – גמישה, בימים ושעות שמאפשרים לימודים בשילוב עם עבודה ומשפחה.
מיקום – בשנים האחרונות הוקמו מכללות בצפון ובדרום, כך שסטודנטים באזור מגורים זה, יכולים ללמוד בקלות ובנוחות רבה יותר.
תנאי קבלה – קלים באופן משמעותי.
למה לא מכללה? בחינות הלשכה- אחוזי מעבר נמוכים משמעותית בקרב סטודנטים מהמכללות.
שכר לימוד – גבוה ביותר.
לסיכום – כדאי שתדעו שלא משנה היכן תחליטו ללמוד, מה שחשוב הוא שתשקיעו בלימודים ואם תלמדו טוב, תוכלו להצליח בבחינות הלשכה, למצוא התמחות מעולה ומקום עבודה יוקרתי. הכול תלוי בכם!
לרוב, תביעה כספית עד לסכום של 2.5 מיליון תוגש לבית משפט השלום, אחרת תוגש לבית המשפט המחוזי.
המידע באתר מועדכן נכון לתאריך שבו הועלה התוכן המשפטי ואינו מהווה בשום מקרה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי ועדכני של עורך דין. כל הסתמכות משפטית על המידע באתר הינה באחריות הגולש והאתר לא יישא באחריות כלשהי בגין כל טענה או נזק משפטי שייגרם בשל הסתמכות זו.
כל שימוש באתר מהווה אישור והסכמה לתנאי האתר.
המידע המשפטי באתר מתעדכן תדיר ולכן מומלץ להיכנס מידי יום ולגלוש בתכנים המשפטיים החדשים והמרתקים באתר.