MISHPATEAM- הצוות המשפטי שלך
חסמי הכניסה של מערכת בתי המשפט הקשיים והפתרונות / יגאל רוזנברג, עו״ד
מערכת בתי המשפט האזרחיים הינה מערכת ציבורית וככזו מטרתה לשרת את הציבור. הציבור שאותו מיועדת לשמש המערכת הינו ציבור המתדיינים, כלומר ציבור של אנשים שיש ביניהם מחלוקת בנושא שבו בתי המשפט מוסמכים להכריע.
על אף סגולותיה הרבות של מערכת בתי המשפט, גם היא כמו מערכות ציבוריות רבות, סובלת מלא מעט קשיים. במאמר זה נבחן קשיים אלה אך גם את הפתרונות האפשריים העומדים בפני הצדדים.
קשיי מערכת ב
טובת הילד מאפיינים והשלכות
מהותו של המוטיב "טובת הילד"/ הדר יהודה גבאי, טוען רבני
בעולמם של המשפט הערכאי וההלכה הרבנית, ישנם נידונים רבים ומגוונים, תחומי אב ותחומי תולדה. מעניינו של תחום הגירושין, נגזרים ונולדים תוצאות נדוניות שונות וצבעוניות, וישנו אחד מן העניינים הרגישים והכאובים ביותר המטילים אחריות גבוהה עד מאוד, נקודת התורפה בחיי הגירושין קרא עוד
חוק הלאום - עמדות משפטיות והרקע לחקיקתו / שרונית בן חמו, משפטנית
במאמר זה ברצוני לסקור את חוק יסוד: ישראל- מדינת הלאום של העם היהודי, או בשמו המקוצר ״חוק הלאום״, להבין את עמדותיו המשפטיות של החוק, הרקע ההסטורי של החוק ומה עמד לנגד עיני המחוקק בבואו לחוקק חוק זה. קרא עוד
When Cain slew his brother, God said to him, “The blood [plural in Hebrew ] of your brother cries out to Me from the ground” (Genesis 4:10). The Sages use this verse when admonishing witnesses in capital crimes, warning them that whereas in non-capital cases a man may pay monetary compensation. Read more
חובת הפקדת ייפוי כוח מתמשך
האם חובת הפקדת ייפוי כוח מתמשך תנאי ואין בלתו?/ צבי מונדשיין, עו״ד
סעיף 32יא (א) לחוק הכשרות המשפטית מתנה את כניסתו לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך, בהפקדתו אצל האפוטרופוס הכללי, וזה לשונו: "הממנה יפקיד את ייפוי הכוח המתמשך אצל האפוטרופוס הכללי ... הפקדת ייפוי הכוח היא תנאי מוקדם לכניסתו לתוקף של ייפוי הכוח". דברים נכוחים וברורים. האומנם כך? קרא עוד
פתחו נגדך תיק הוצל"פ ואתה לא חייב ? יש לנו טיפ !
חברות ביטוח, רשויות ציבוריות ועוד גופים נוספים לעתים ממהרים לפתוח תיקי הוצאה לפועל, מבלי לבדוק ולברר אם אכן שולם כבר החוב.
קיבלתם משליח בית המשפט פסק דין נגדכם בהוצאה לפועל? והחוב המבוקש כבר שולם ממזמן ? פעלו לפי הסדר הבא:
בדקו בוודאות שאכן שילמתם ומצאו את הקבלה או האישור על תשלום החוב -
שלחו את האישור ששילמתם למשרד עורכי הדין המטפל בתביעה – יתכן והם יבינו את הטעות ויתנו הוראה לסגירת התיק. יש לוודא שהם קיבלו את האישור ולבקש תגובה.
משרד עורכי הדין מתעלם ? לא מגיב? - אל תבזבזו זמן יקר.
הגישו בקשה להתנגדות לביצוע פסק הדין – ניתן לעשות זאת בהתאם להוראות אתר הרשות לאכיפה וגביה של או בסיוע עורך דין.
יש לכם בדרך כלל: 30 יום להגשת ההתנגדות.
עברו 30 יום מקבלת פסק הדין וטרם שלחתם את ההתנגדות ? אל דאגה !
הגישו יחד עם ההתנגדות גם בקשה להארכת המועד להגשת ההתנגדות.
התוצאה של הגשת ההתנגדות: אם ההתנגדות תתקבל – הטיפול בתיק יועבר לבית משפט השלום.
טיפ לסיום – כל תשלום שאתם מבצעים לכל חברה או רשות – שמרו תמיד את הקבלה או אישור התשלום במקום נגיש לכל צורך שיהא.
הקלטתם שיחה עם המכשיר הסלולרי ? שימו לב, יתכן וביצעתם עבירה על החוק!
רובנו מחזיקים כיום מכשיר סלולרי חכם עם אפליקציות המאפשרות הקלטת שיחות טלפון או כל שיחה רגילה כמו עם מכשיר הקלטה פשוט , אך מה שהרבה לא יודעים הוא שבלחיצה על האפליקציה והפעלתה עלולים לעבור עבירה של האזנת סתר שדינה מאסר חמש שנים !
מהי בעצם האזנת סתר? מתי מותר להקליט את השיחה? ממה כדאי להיזהר?
הדבר הראשון שצריך לדעת הוא - מה כולל המונח "שיחה" על פי החוק *?
"שיחה " יכולה להיות בין היתר, בדיבור, בטלפון, טלפון אלחוטי, טלפון נייד ואפילו במסרון.
כאשר האזנת סתר זה מצב שבו מאזינים ,מעתיקים או מקליטים שיחה באמצעות מכשיר כלשהו, כאשר אף אחד מהצדדים לא הסכים לכך, מה זה אומר?
אם אתם יודעים שעומדת להתקיים שיחה בין שני אנשים ואתם משאירים את האפליקציה של ההקלטה מופעלת במטרה להקליט את תוכן השיחה הרי אתם מבצעים עבירה של האזנת סתר, גם אם במקרה נכחתם במקום שבו התנהלה שיחה שאתם לא חלק ממנה, ואתם מקליטים אותה ועושים בה שימוש, הרי זו עדיין תהיה האזנת סתר האסורה על פי חוק.
אז מה מותר להקליט? האם שיחה עם מישהו בטלפון מותרת להקלטה?
נאמר שאתם משוחחים עם חבר בטלפון, והוא אומר דברים שאתם רוצים להקליט אותם, מספיק שאתם שותפים לשיחה, הרי אם תקליטו את השיחה לא תעברו על החוק ותוכלו במידת הצורך לעשות שימוש בהקלטה להוכחת הדברים שנאמרו במהלך השיחה, כך למשל, תוכלו גם לשבת מול אדם מסוים במשרד, לנהל אתו שיחה רגילה לחלוטין ועם זאת להיות עם מכשיר סלולרי בכיס המקליט את כל השיחה ולא לעבור בכך על החוק.
חשוב לזכור: אין צורך לקבל את הסכמת הצד השני להקלטת השיחה או להודיע לו על כך קודם לכן - כל עוד אתם שותפים לשיחה.
ומה אם אתם "מנדבים" את הטלפון לצורך הקלטת שיחה שאסורה כאמור בידיעה ברורה שלמטרה זו הטלפון הושאל ? או מתקינים מכשיר לצורך האזנת סתר ?
בשני המקרים הללו, אותו אדם על אף שהוא עצמו לא הקליט את השיחה יחשב לעובר העבירה עצמה וגם הוא עשוי להיות נידון למאסר של חמש שנים ולכן יש להיזהר מאוד בנקודה רגישה זו שכן, הבחירה "לעצום עיניים" במצבים כאלו, עלולה לגרום לכם לשאת בעונש חמור ולהיות מואשמים בהאזנת סתר, על כל המשתמע מכך.
מה לגבי הודעות טקסט? האם הן נחשבות להאזנת סתר?
יש הבדל בין העברת שיחה בהודעה בשעת ביצוע השיחה לבין עיון בהודעות לאחר שכבר נשלחו.
בפסק דין של בית המשפט המחוזי (תא 1477-09) קבע השופט יהושע גויפמן שלמרות שבחוק "שיחה" כוללת גם "בזק" שאלו מסרונים, הרי קריאת הודעות טקסט שנשלחו למישהו אחר, לאחר שליחתן, לא תיחשב להאזנת סתר כמו גם צילום של אותן הודעות.
יש לזכור כי, חוק האזנת הסתר נועד בראש ובראשונה לשמור על הפרטיות, של כל אחד מאתנו, לשוחח מבלי לחשוש שמישהו מקליט את השיחה בסתר, בלי הסכמתנו וידיעתנו, אך כפי שנוכחתם לדעת, לא כל שיחה שמוקלטת ללא ידיעה והסכמת הצד השני, תיחשב להאזנת סתר ועם זאת ישנם מקרים שכן, ולכן כדאי וחשוב להתייחס בתשומת לב לכל ההבדלים שהובאו לעיל, כדי שלא לעשות טעויות מיותרות.
*חוק האזנת סתר , תשל"ט - 1979
לרוב, תביעה כספית עד לסכום של 2.5 מיליון תוגש לבית משפט השלום, אחרת תוגש לבית המשפט המחוזי.
המידע באתר מועדכן נכון לתאריך שבו הועלה התוכן המשפטי ואינו מהווה בשום מקרה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי ועדכני של עורך דין. כל הסתמכות משפטית על המידע באתר הינה באחריות הגולש והאתר לא יישא באחריות כלשהי בגין כל טענה או נזק משפטי שייגרם בשל הסתמכות זו.
כל שימוש באתר מהווה אישור והסכמה לתנאי האתר.
המידע המשפטי באתר מתעדכן תדיר ולכן מומלץ להיכנס מידי יום ולגלוש בתכנים המשפטיים החדשים והמרתקים באתר.